Hubby's

Hubby's

Update Juli 19

GMC CCKW 352Posted by Erwin 2019-07-04 09:45:20

Na een lange periode van afwezigheid door het werk, kan ik eindelijk nog eens een update voorschotelen ivm het GMC 352 project.

Dit jaar zal er verder niet veel meer aan kunnen gebeuren vrees ik, daar het de bedoeling is om het dak van de loods onder handen te nemen. Zo komt er wel weer 200m² bruikbare zolderruimte bij. Handig voor later (onderdelen, mancave, museum,...smiley)

Demontage

De cabine, benzinetank + reservewielsteunen, motor, transmissie en vooras zijn ondertussen ook afgebouwd.

Het voorste deel van het chassis heeft al een eerste grondige kuisbeurt gehad. Spijtig genoeg heeft de schuurmachine de geest gegeven vooraleer het volledig kon worden afgewerkt...

Motor

De motorblok is eind vorig jaar opgekuist en in een eerste grondlaag gezet. Zo kon deze met een gerust hart worden opgeborgen tijdens de wintermaanden.


Carroserie

Gebruik makend van de laatste zonnestralen van 2018, hebben een aantal onderdelen van de cabine een beschermde antiroest laag gekregen. Ze zijn natuurlijk eerst gestraald en gemetaliseerd, dus hier zal de komende 50 jaar niet veel meer mee kunnen gebeuren!

Gevoelige motoronderdelen, zoals bvb. olie- en benzinefilter, worden niet gestraald. Bij het stralen ontstaan er namelijk kleine putjes in het oppervlak die lekken kan veroorzaken in de toekomst.